Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Inbrottsvåg i Rättvik – polisen söker vittnen och en blå BMW-cab

Två lägenheter i samma trappuppgång i Rättvik blev utsatta för inbrott på måndag förmiddag. Natten till tisdagen gjordes inbrott i tre garage och bland annat stals en BMW. Nu vill polisen få hjälp av allmänheten för att lösa brotten.
– Vi behöver hjälp med iakttagelser, säger polis Lars Winther.

Annons

Mer läsning för dig som är pluskund: Brevlådan tömdes inte på tre veckor – viktiga handlingar försenade

Har någon sett en blå BMW som stals vid ett inbrott i Rättvik natten till tisdag. (Foto: privat)

Mellan klockan nio och tio på måndagsförmiddagen tog sig tjuvar in i två lägenheter på Torggatan i Rättvik. I båda fallen har dörrarna brutits upp med kofot eller liknande verktyg. Inbrotten skedde i samma trappuppgång och lägenheterna ligger på samma våningsplan.

Ett vittne har gjort iakttagelser av en misstänkt person men polisen efterlyser fler vittnen som sett personer eller bilar som betett sig konstigt i området.

– Patruller på som var på plats igår förhörde några av grannarna och vi kommer fortsätta knacka dörr för att prata med närboende under tisdagen, berättar Lars Winther.

Under en kort tid utsattes två lägenheter för inbrott i centrala Rättvik under måndagen. (Foto: arkiv)

I den ena lägenheten stals små värdesaker som är lätta att ta med sig. Vad som stulits i det andra inbrottet är det ännu inte klarlagt.

Enligt polisen tyder tillvägagångssättet på att det kan vara erfarna gärningsmän. Liknande inbrott har nyligen skett i södra Dalarna men inte i Leksand eller Rättvikstrakten, menar Lars Winther.

Under natten till tisdagen bröt sig tjuvar in i tre garage på industriområdet vid Genvägen. I ett av garagen förvarades en BMW cabriolet med svart tak. Bilen stals och det har även försvunnit verktyg, polermaskiner och färgsprutor ur de tre garagen.

– Vi tar gärna emot tips, någon kanske har sett en äldre klarblå BMW-cab med sommarhjul, säger Lars Winther.

En blå BMW stals vid ett inbrott i ett garage i Rättvik natten till tisdag. (Foto: privat)

Det skedde även två bilinbrott på industriområdet under samma natt. Båda bilarna har fått en ruta knackad och värdesaker i form av nycklar och bensinkort har tillgripits.

I dagsläget har polisen inga misstänkta gärningsmän men uppmanar allmänheten att tömma sina bilar på stöldbegärligt gods för att på så sätt minska risken för att få inbrott.

Uppdatering: Bilen har hittats, tack vare tips från allmänheten – läs mer här.

Tipsa oss!

Har du något du vill berätta eller kanske fångat något intressant på bild?

Skicka tips

Tipsa oss!

Har du något du vill berätta eller kanske fångat något intressant på bild?

Skicka tips

Mer läsning

Annons