Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hemvändare fick pris för "leende service"

Lena Hillbom, Furudal, har utsetts till Årets Orebo 2016.
Hon tilldelades utmärkelsen för att hon alltid möter sina kunder med ett leende, ger bra service och ställer upp för sina arbetskamrater.

Annons

– Är man vänlig mot andra får man vänlighet tillbaka, konstaterar Lena Hillbom.

För tionde året i rad har Årets Orebo korats. 2016 årspristagare blev hemvändaren Lena Hillbom, som till vardags jobbar i Bageriet i Furudal.

Inge Östlund, som instiftat priset, offentliggjorde vem som vunnit omröstningen och därmed får prissumman om 5 000 kronor samt ett fint hängsmycke tillverkat av konstsmed Matts Fällman.

– Jag känner att jag kommit hem och hamnat rätt, säger Årets Orebo 2016.

Det är boende i Furudal med omnejd som nominerar och röstar fram Årets Orebo.

– Jag är överlycklig, det här var absolut inget som jag haft ens en tanke på. Jag bott i Stockholm i 29 år, flyttade tillbaka till Furudal för två år sedan och känner att jag kommit hem och hamnat på rätt ställe, säger Lena Hillbom.

Under åren i Stockholm höll hon kontakten med hembygden och hon tycker att hon som hemvändare blivit fantastiskt väl mottagen.

Uppmärksammade med många röster blev också Maj Engberg och Annika Andersson, som tillsammans arrangerar trivselbingo för pensionärer, och Lasse Hedlund, som gjort och gör stora insatser inom ishockeyn i Furudal.

De fortsätter att göra insatser för bygden – i likhet med Lena Hillbom:

– Just nu är det bråda tider i bageriet, men ett och annat leende ska jag ändå hinna med.

Mer läsning

Annons