Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Grodyngel och hästar på Nyhedsskolan

/
  • Lärde sig King. Föräldrarna fick lära sig leken King av barnen.
  • Tog med sig husdjur. David 7 år tog med sig skäldpaddan Babe och Davids syster 12 år tog med familjens hund Ludde på Nyhedsskolans familjefest.

Annons

Lite gråkallt men mysigt var det på Nyhedsskolans skolgård när den traditionella familjefesten, sedan fem år tillbaka, arrangerades av elevrådet på skolan.

-Vi har trevligt, leker och grillar med barnen och det här året får alla ta med sina husdjur och visa för kompisarna. När vi i meddelandet hem till familjerna uppmanade barnen attt ta med allt från hamster till hund och häst räknade vi inte grodyngel. Det måste vi ta med nästa år, säger skolans rektor Karin Qvicker.

Grillen gav både värme och grillkorv och det var många sugna på.

Barnens egen lilla plantskola sålde sommarns blommor och örter till föräldrarna.

-Det är barnen själva som odlat, sa läraren Kristina Haag-Larsen. Och det var bara att välja mellan lejongap, aster, basilika och tomatplantor.

Ute på gården fick föräldrarna både lära sig och prova att leka barnens favoritlek, King. Inte helt lätt att förstå, men kul.

Tipspromenaden hade eleverna själva utformat och hittat på alla de kluriga frågorna. " var finns världens största planetarium" var en av frågorna.

Festen tog slut och föräldrar och barn, kaniner och katter gick hem.

Mer läsning

Annons