Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Full fart i Rättviksbacken

/

Annons

Inför året säsong beslutade svenska skidförbundet att utesluta skidåkare ur friåkningsserien. Då härsknade de ansvariga vid friåkningsklubben Right Bay Locals till.

– Vi behandlar våra bräd- och skidåkare i klubben lika. Därför beslutade vi att fixa en egen serie tävlingar med finaler för alla typer av friåkare. Det har också blivit lyckat, säger Göran Ekman.

I helgen avgjordes deltävling två och tre i Rättvik - i grenarna Big Air och Slope Style, det vill säga höga hopp och friåkning nedför backen. Tidigare har den första deltävlingen genomförts i Gesunda. Finalerna blir i Kläppen under två dagar senare i mars.

– Deltävlingarna i Rättvik lockade 90 under fredagen och drygt ett 50-tal under lördagen. Det är väldigt bra. Många kom långväga, bland annat från Gällivare, Stockholm och Norge.

– Den här uppslutningen visar vilket behov det finns för tävlingar som är öppna för både brädor- och skidor. Efter finalerna i Kläppen ska vi sätta oss ned och utvärdera det hela. Vi lär oss mycket av den erfarenhet vi får. Om vi är nöjda kör vi vidare nästa år, säger Göran Ekman.

Mer läsning

Annons