Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Festivalbesökare döms för narkotikabrott – ska böta nästan 45 000 kronor

En man har dömts för narkotikabrott och ringa narkotikabrott, som har begåtts vid en festival i Dalhalla i Rättviks kommun.
Han var påverkad av narkotika och hade även narkotika i jeansfickan. Nu får han böta och betala nästan 45 000 kronor. Mannen har erkänt brotten.

Annons

En man som besökte festivalen Into the Valley i Dalhalla, Rättviks kommun, sommaren 2016  (där bilden är tagen) har nu dömts för narkotikabrott och ringa narkotikabrott.   Foto: Adam Johansson/Arkiv

Mer läsning för dig som är prenumerant eller Pluskund:

Inför sportlovet: Expertens bästa bokningstips och hit vill svenskarna helst åka – ”Stor efterfrågan

Leksands IF ett avslutat kapitel för rekordmannen – som är skeptisk till klubbens framtid: "Är svårt"

Från pokémon till knivar – här är samlarprylarna som är mer värdefulla än du tror

SÅ KÖPER DU PLUS

Den nu dömde mannen är i 40-årsåldern och bosatt i Stockholm. Den 28 juli 2016 befann sig mannen vid Dalhalla i Rättviks kommun, där festivalen Into the Valley arrangerades.

Under besöket hade mannen narkotika på sig. Det handlade om 0,8 gram kokain och 1,02 gram MDMA, som är narkotikaklassat. Dessutom hade mannen spår av narkotika i blodet.

Mannen har erkänt brotten och berättat att han hade narkotikan i myntfickan på sina jeans. Samma dag eller dagen före hade han även rökt hasch.

Mora tingsrätt konstaterar att mannens erkännande och den övriga bevisningen, bland annat analysresultatet, visar att det står klart att mannen har begått brotten. I sin dom påpekar tingsrätten även att mannen för ett par år sedan dömts för två fall av narkotikabrott.

Mora tingsrätt dömer mannen för narkotikabrott och ringa narkotikabrott (eget bruk). Han döms till villkorlig dom samt till att betala 140 dagsböter à 310 kronor, sammanlagt 43 400 kronor.

Dessutom ska han betala 800 kronor till Brottsofferfonden och till staten återbetala kostnaderna för provtagning och analys, vilket uppgick till 615 kronor.

APPEN: Håll dig uppdaterad – ladda hem vår app för iPhone och Android här

Mer läsning

Annons