Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Felparkeringar för 4000 kronor

/
  • Ignorerad skylt. Av gammal vana parkerar Rättvikarna lite hur som helst.  Foto: Linnea Kallberg

Annons

Diskussionerna kring p-skivorna har varit många och tanken från kommunens sida var att minska problemen med felparkeringar under turistperioderna. Utanför Falu Kurirens redaktion, och sträckor längs Ågatan, där det råder förbud att stanna, stod 15-talet bilar ändå parkerade.

- Det ska vara daglig kontroll av felparkerade bilar, men nu när p-skivorna är slut har man varit mildare mot felparkeringar, säger Lundqvist.

När man felparkerat ska man få en varning. Efter att man fått ett antal varningar för felparkering skickas de handlingarna till polisen där man utfärdar parkeringsböter.

- Redan nu finns en hög med varningar som ska till polisen, säger Lindqvist.

Från och med igår finns nya parkeringsskivor att hämta på Turistbyrån, affärer och mackar. Under tiden skivorna varit slut har man fått skriva provisoriska lappar om tidpunkten man parkerat att lägga i bilrutan.

- Det tog lite tid att få de nya beställda p-skivorna från England, så det här var den enklaste lösningen, fortsätter Lindqvist.

Den respons kommunen har fått av lokalbefolkningen är att man är orolig för att skrämma bort turisterna.

- Men det är på prov än så länge så får vi se senare om vilket beslut som tas om det ska vara kvar eller inte, avlutar Petra Lundqvist.

Mer läsning

Annons