Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

En mötesplats fylld med värme och musik

Social gemenskap är livsviktig.
Anhörigstöd och Mötesplats Buketten är en samlingspunkt för många.
Den öppna verksamheten i lokalerna på Järnvägsgatan 22 i Rättvik drivs av kommunen och inte minst frivilliga krafter från Väntjänsten.

Annons

Mötesplats Buketten lockar många besökare.

- Jag var med och startade upp den här verksamheten för 14 år sedan i polishuset här i Rättvik, berättar Elisabeth Johansson, samordnare för verksamheten vid Anhörigstöd.

Hon framhåller att den kanske viktigaste delen i den öppna verksamheten är att motverka ensamhet och isolering för kommunbor i alla åldrar och de som vårdar sina anhöriga.

Elisabeth Johansson är samordnare för verksamheten och syn-och hörselinstruktör.

I slutet av förra året flyttade man in i de nya lokalerna. De är långt mer anpassade till verksamheten. I polishuset fick alla besökare till exempel ta sig en trappa upp.

Tre dagar i veckan är det öppet hus som gäller. Förutom det erbjuder man bland annat utbildningar, samtal, uppsökande verksamhet och stöd och hjälp med syn-och hörselproblem.

Åse Emterborn, Ulla-Britt Dahl, Anki Möllestål, Rut Björk och Gittan Forsberg var dagens värdinnor från Väntjästen.

-Väntjänsten där många frivilliga ställer upp är guld värda och de bidrar starkt till att vi kan ha de här generösa öppettiderna, säger Elisabeth Johansson.

På onsdagar och torsdagar brukar man ha mellan 20-30 besökare. Varje fredag när man dukat upp fika på borden och bjuder in till musikunderhållning, är det minst dubbelt så många besökare.

När tidningen är på besök är det Rut och Göran Böhlmark från Mora som står för den musikaliska underhållning.

- Så här är det varje fredag och det är verkligen uppskattat av våra besökare, säger Elisabeth Johansson.

Ofta händer det att man får sätta in extra stolar.

Hon berättar även att man sjösatte ett projekt förra sommaren där man är inriktat på stöd till anhöriga till personer som har psykisk ohälsa, missbruk och neuropsykiatrisk funktionsnedsättning.

Göran och Rut Böhlmark stod för en uppskatttad musiklaisk underhållning.

Mer läsning

Annons