Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Demonstrationen lockade 75 deltagare

Annons

Deltagarna gick från Enåbron och därefter vidare mot församlingshemmet. Huvudtalare var ledarskribenten Sofie Wiklund och Anders Björkman som är arbetarkommunens ordförande.

Socialdemokraterna i Rättvik driver bland annat frågan om sänkta musikskoleavgifter och att de som behöver taltidning i kommunen ska få tillgång till den.

- Vi har sagt ja till att sänka musikskoleavgifterna så att fler ungdomar kan lära sig spela, förklarade Anders Björkman som också betonade vikten av att skapa mönsterarbetsplatser:

- För vår del är mönsterarbetsplatsen viktig så att de offentliganställda kan få vettiga villkor och att man därigenom även höjer kvaliteten inom barnomsorg och skola.

En viktig del i en mönsterarbetsplats är rätten till heltid och möjligheten till deltid. Han tog även upp frågan kring en sporthall och han poängterade vikten av samarbete mellan kommunerna.

I pausen blev det både musikunderhållning och fika.

Sofie Wiklund konstaterade att socialdemokraternas paroll "att alla ska med" inte fått någon direkt verklighetsförankring inom arbetarrörelsen.

Hon riktade också skarp kritik mot hur det socialdemokratiska partiet fungerar internt.

- För att få makt inom partiet handlar det om att buga, bocka och slicka. Få har fått en högre post på ett ärligt sätt, konstaterade Sofie Wiklund och fortsatte:

- Är detta vad den socialdemokratiska arbetarrörelsen ska stå för?

Hon menade också att den borgerliga politiken är väl uttänkt.

- Man har höjt a-kasseavgifterna och tagit bort skattereduktionen för fackföreningsavgiften. Allt fler tvingas ta socialbidrag och det urholkar kommunerna budget, vilket innebär att kommunerna måste skära ännu mer på välfärden.

Hon tog även upp vikten av att lyfta frågan kring jobben och hon förklarade hur gräsrötterna ska återta makten i partiet:

- Vi måste åter bli en folkrörelse, då kan inte partiledningen köra över oss längre.

Mer läsning

Annons