Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dalahäst representerar det arabiska fullblodet på Sweden International Horse Show: "Kommer att älska uppmärksamheten"

Dalahästen Jeenial ox från Rättvik kommer att representera det arabiska fullblodet på Sweden International Horse Show, som inleds den 30 november.
– Han kommer att älska uppmärksamheten, säger Ylwa och Mats Woxmark.

Annons

Mer läsning för dig som är prenumerant eller Pluskund:

Beridet bågskytte - sporten som växer

När livskamraten ska somna in: "Kan vara svårt att ta det rätta beslutet när djuret blir gammalt"

Det är den perfekta hästen – Fredricson: "En bra hopphäst är som Zlatan"

I slutet av veckan, från torsdag till söndag hålls Sweden International Horse Show i Friends Arena i Solna. Arrangemanget firar 25-årsjubileum i år.

Dalecarlian Horse Adventures skriver följande i ett pressmeddelande: "Tävlingar, show och mässa – allt inne på samma arena i ett helt unikt upplägg för Sveriges alla hästälskare, i år med en representant från Övre Gärdsjö utanför Rättvik på plats!"

Läs även: De möttes på medeltiden, och träffades av Amors pilar

Jeenial ox från Övre Gärdsjö i Rättviks kommun, tillsammans med Ylwa Woxmark. Jeenial ox kommer att medverka i Stockholm International Horse Show denna vecka.Foto: Lucky Rider

Dalahästen Jennial ox från Övre Gärdsjö är nämligen på plats och representerar det arabiska fullblodet.

"Det blev glädje på Ollasgården i Övre Gärdsjö när den Svenska Arabhästföreningen ställde frågan i somras om man ville vara med och representera rasen på årets största hästfest. Jeenial ox blev världskändis 2012 när han blev den första hästen i världen som reds i tornerspel utan huvudlag, endast med en så kallad halsring.

Nu vill Arabhästföreningen lyfta fram rasen som en modig, lugn och allsidig häst och tyckte att Jeenial ox var en bra representant", skriver DHA i pressmeddelandet.

Jeenial ox från Övre Gärdsjö i Rättviks kommun, tillsammans med Ylwa Woxmark. Jeenial ox kommer att medverka i Stockholm International Horse Show denna vecka.Foto: Lucky Rider

Jeenial ox kommer att medverka i ett nummer på själva invigningsdagen.

"Och även före inomhusfälttävlan och efterföljande dagar mellan 20-30 minuter i mässpaddocken. Utöver detta blir det deltagande i den traditionella julparaden som avslutar varje dag – i år med ett rekordstort antal deltagande hästar, det ryktas om 100 stycken" skriver DHA.

– I morgon, tisdag, börjar repetitionerna för Gärdsjöhästen och han verkar ta det hela med ro. Han kommer att älska uppmärksamheten! säger Ylwa och Mats Woxmark från Dalecarlian Horse Adventures.

APPEN: Håll dig uppdaterad – ladda hem vår app för iPhone och Android här

Mer läsning

Annons