Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dal-Jerkskolan läggs ner

Annons

Ingen förskoleklass startar till hösten på Dal-Jerkskolan. En planerad avveckling av skoldelen av Dal-Jerkskolan kan enligt förslaget genomföras till hösten 2008.

-Detta är en stor fråga och ett viktigt beslut. KASU har ställt sig bakom förvaltningens förslag att inte starta förskoleklass i skolan till hösten, men det finns fler frågor att besvara, säger Jonny Jones.

Det handlar om effektivitetsskäl, om samhällsplanering. Beredningsgrupperna i kommnen ska arbeta vidare med förslaget innan det går vidare till kommunstyrelsen som fattar beslut om det färdiga förslaget.

Barn-och utbildnignsförvaltningen föreslår att särkoslan eller fritidshemmet på Dal-Jerkskolan flyttas och förslaget är att Kuben som ligger intill Nyhedsskolan skulle kunna fungera för den typen av verksamhet, efter ombyggnad och annan anpassning.

Orsaken att frågan kommit upp är att elevantalet de senaste åren minskar och det var till teminsstarten i höst bara tre elever som sökte till Dal-Jerkskolan. Elever får i fortsättningen välja mellan Söderås skola och Nyhedsskolan.

-Vi vill också frigöra mark för byggnation, men i detta skede berörs inte de fem förskoleavdelningarna, säger Björn Guström fp.

KASU ställer sig bakom förvaltningens förslag och KSAU vill ha en undersökning och genomgång av hela området vid Dal-Jerkskolan.

Mer läsning

Annons