Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dags för tisdagskul igen

/
  • Familjefest. Projektledare Lena Glad planerar det sista inför sommaren med Tisdagskul i Rättvik.

Annons

Från två scener kommer allt från lokala spelmän till rock och allsång förgylla tisdagarna i Rättvik i sommar.

-Tisdagskul, som firade 20-årsjubileum blir lite mer festival från morgonen till efter midnatt varje tisdag med början den 26 juni. Varje tisdag har fått ett speciellt tema, vi får till exempel en "renoveringstisdag" med både renovering av hus och föreläsningar av Anna och Olof Skipper som jobbar med insidan och utsidan, vad vi äter och hur vi kan träna oss mentalt, säger Lena Glad, projektledare för Tisdagskul som arrangeras av Köpmannaföreningen i Rättvik i samarbete med bland andra Rightbay Locals och IK Jarl.

Tisdagskul kommer att ha mycket aktiviteter för barn, men en av tisdagarna riktas programmet än mer för barn och små barn.

Loppet Tisdagskut´n den 3 juli genomförs i två sträckor, 5,5 km och 10 km. Starten sker från Storgatan i Rättviks centrum.

Stylist Ida Jark medverkar under flera tisdagar och stylar, gör om en tisdagskuldeltagare.

Stranden blir också plats för nöjen och fest. Båtfolket välkomnas till hamnen och de kan angöra direkt i Rättviks centrum, vilket Lena tycker är speciellt bra med Rättvik.

-Annars är Tisdagskul ett av arrangemangen runt Siljan, Leksand har Soliga torsdagen, Orsa Orsayran och Mora har också sin dag på torsdagarna i sommar. Syftet är att erbjuda roliga arrangemang för alla som vistas här under sommaren och det ska inte heller behöva kosta pengar, framför under dagtid .

-Krogarna satsar lite extra i år vilket är väldigt kul. Det blir mycket god mat och så den omtyckta allsången från stora scenen kommer givetvis tillbaka i sommar, säger Lena Glad.

Knallar och loppmarknaden arrangeras varje tisdag i sommar fram till den sjunde augusti.

Mer läsning

Annons