Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Botans lantbruk blev Årets Mjölkbonde

Botans lantbruk i Vikarbyn har tilldelats utmärkelsen Årets Mjölkbonde 2018.

Annons

Utmärkelsen Årets Mjölkbonde delas varje år ut till en mjölkföretagare som utvecklat sitt företag. Vem som ska få priset utses av en jury bestående av personer med kompetens inom mjölkföretagande som arbetar på uppdrag av Växa Sverige och LRF Konsult.

Utmärkelsen Årets Mjölkbonde delas ut varje år. Foto: Hasse Holmberg/TT

I år går priset alltså till Botans lantbruk i Vikarbyn. I juryns motivering till varför just de ska få utmärkelsen står bland annat att man framgångsrikt har utvecklat ett mjölkföretag som hela tiden jobbar med störningsförebyggande åtgärder och att företaget har lyckats att starkt bidra till en positiv utveckling i närområdet.

I motiveringen står också att "En sann entreprenörsanda motiverar Botans att fortlöpande vidmakthålla en kompetens i framkant, såväl hos ägarfamiljen som anställda. Sammantaget har detta resulterat i en djurhälsa och avkastning i allra högsta svenska toppklass, vilket även indikerar att lagarbetet på gården tycks fungera på bästa sätt."

– Fantastiskt stimulerande för alla! Det är ett gemensamt arbete med familj och personal som gjort att vi är där vi är idag, säger Kristina och Bengt Samuelsson på Botans lantbruk i en kommentar i ett pressmeddelande från Växa Sverige.

APPEN: Håll dig uppdaterad – ladda hem vår app för IPhone och Android här

Mer läsning

Annons