Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bollplaner går före simhall

/

Annons

Rättviks olika klubbar har hundratals aktiva ungdomar i olika fotbolls-, handbolls-, och innebandylag. Bristen på hall, plan- och träningstider är akut under såväl vinter- som sommartid. De planer som finns nyttjas till bristningsgränsen.

Träningsmöjligheterna har heller inte blivit bättre de senaste åren. Bandyplanens grusyta vid Hedslund går exempelvis inte längre att nyttja för idrott sedan konstisslingor lades ned i marken.

- Det är viktigt att våra barn har något att göra som är långsiktigt bra. Simhall i all ära, det vill vi också helst ha, men att satsa föreslagna 60-80 miljoner på något som inte ger lika mycket tillbaka till kommuninvånarna är fel. När det gäller bad är läget inte akut. Simhallarna i Leksand och Mora ligger bara några minuter från Rättvik, säger Lundbladh.

IFK Rättvik hoppas att kommunen avvarar några miljoner till investeringar i ungdomsidrotten.

- Detta gäller inte bara oss. Klubbarna i Vikarbyn och Boda har samma behov av träningstider och träningsplaner, säger Lundbladh.

Klubben ska överlämna sina synpunkter till kommunstyrelsen. I en skrivelse hoppas de att invändningarna tas med i den fortsatta politiska hanteringen. Klubben vill se en kursändring från en ensidig tanke på en dyr fullstor simhall.

Klubbens levererar samtidigt en egen prioriteringslista:

1, En fullstor, upplyst och uppvärmd konstgräsplan.

2, Omläggnings av Hedslunds gräsplan.

3, En fullstor grusplan för vinterbruk.

4, Ny inomhushall för bollidrott.

- Detta är enligt oss mer angeläget än en simhall. Kommunen kan inte glömma ungdomarna och de idéellt arbetande ledarna. Som det är idag är det inte bra. Tränare tvingas till och med att ta ledigt från jobbet för att ungdomarna ska få träningstider, säger Niklas Nouvel.

- Om det blir en ensidig simhallssatsning i mångmiljonklassen är det stor risk för att alla kommunens resurser är låsta för en mycket, mycket lång tid. För alla ungdomar i kommunen är det viktigt att vi har de verktyg som behövs för att göra fritiden meningsfull. Vi vill göra klart vad vi anser innan besluten tas i de politiska rummen, säger Lars Lundbladh.

Mer läsning

Annons