Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Blöt avslutning på sportveckan

/

Annons

Första upplagan av Rättvik Xtreme Sport Week avslutades på midsommaraftonen. Dagen inleddes med gocarttävlingen BRAVO Cart Race som vanns av Lag Johan Hagberg.

Senare på dagen samlades trettio killar och tjejer i olika åldrar vid Bravorampen vid Enån. Intresset för vattenhoppstävlingen är stort.

- Tidigare har vi haft 70 deltagare, men nu har vi skurit ner till 30 för det tog för lång tid att hoppa, berättar ordföranden i RightBay Locals Philip Hagberg.

Hopparna tar sats, kastar sig ut i luften, gör sina tricks och landar slutligen med ett plask i vattnet.

- Det går ut på att göra spektakulära tricks i luften och få så höga poäng som möjligt av domarna, säger Philip Hagberg.

Publiken tillsammans med de tre domarna Kaj Zackrisson, Jon Örabäck och Jerk Looman valde ut vilka fem tävlande ur de fem olika klasserna som gick vidare från kval till final.

- Det är alltid svårt att bedöma för åkningen är jämn, säger Jerk Looman. Men jag tycker att det gick bra.

Upp och ner, fram och bak, volter och snurr. Luften var full av våghalsiga hoppare och Enån av de som landat och sen drogs tillbaka i land, med eller utan skidor.

- Nu är din skida på väg till Leksand, sa konferencieren Jerker Prans när en kille kom upp med endast en skida kvar på fötterna och den andra försvann med strömmen.

Några som lyckades behålla utrustningen på var tävlingens vinnare: i klassen skidor senior vann Johan Eriksson, i skidor junior Didrik Thorén, damernas skidsegrarinna blev Isabelle Mattsson, i telemark Erik Nordin och i snowboard David Johansson.

Mer läsning

Annons