Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Besviken krögare satsar på sommaren

/
  • Krögare i Rättvik. Fler restauranger är bra för Rättvik och stranden bör utnyttjas bättre, tycker Bosse Gathu, krögare i Rättvik.

Annons

-Ja tyvärr har länsstyrelsen hävt det bygglov en enig miljö-och byggnadsnämnd gav, vilket jag beklagar.

Länsstyrelsen menade att bygglovet låg i strid med gällande plan för området, men vi gav Bosse Gathu ett tillfälligt bygglov för att vi skulle kunna ändra planen under tiden.

-Den byggnad krögaren skulle bygga var väldigt fin och uppfyllde väl våra krav, säger Rune Daniels, chef för miljö-och byggnadsförvaltningen.

Att det redan byggs en ny restaurang vid Långbryggan tycker inte Rune Daniels påverkar sommarrestaurangen vid stranden.

-Vi gör ingen näringsbedömning, vi arbetar med planer och byggnaders konstruktion.

-Jag är både upprörd och besviken, men nu inriktar vi oss på tre projekt, förhandlingar pågår för att säkerställa sommaren och se till att vår publik har en sommarpub att gå till, att själva företeelsen sommarbar lever vidare. Banden är redan klara, det blir partyband som spelar i sommar. Frågan är bara var.

Bosse Gathu anser att fler restauranger bara är bra och att Rättviks fina strand bör utnyttjas bättre.

Marken Bosse Gathu och hans medarbetare blivit anvisade för sin restaurang är vid Helsingland och Bosse och hans kollegor arbetar för att få genom en planändring till så restaurangen kan stå klar till sommaren 2008. Just nu är situationen ganska stressig, men Bosse anser att allt pekar på att det löser sig till sommaren.

Mer läsning

Annons