Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bakslag för bryggbyggare

/
  • Nya tag. Torbjørn Malm, Bengt Larsson och alla de andra som egnagerar sig i bygget av badhus och bryggor i Persborg får nu ta reda på vad påskvindar och drivis ställt till med. Foto: Annki Hällberg.

Annons

Klarblå himmel och solsken som på ett vykort. Det är svårt att tänka sig de krafter som härjade här natten till långfredagen. Men på land ligger bryggpålarna knäckta eller böjda i 90 grader där de är plåtklädda och bredvid dem en brygga lätt sned.

Lyfter man sedan blickan så råder det inget tvivel om att något har hänt för den nybyggda ångbåtsbryggan vid Persborg har inte längre någon kontakt med fastlandet.

– Usch ja! Det känns naturligtvis inte roligt, men det är ändå tur att det hände nu. Hade det skett nästa vår då vi förhoppningsvis håller på med finputs och planerar invigningen, då hade vi nog nästan tappat sugen, säger en av elsjälarna Torbjørn Malm.

Arbetet med att låta Persborg återfå sitt kända landmärke i form av badhus med torn och ångsbåtsbrygga startade år 2001 och förra veckans händelse är det första riktiga bakslaget.

Nu ska nya bryggpålar ner i bottnen innan vattnet blir för högt. I värsta fall får man göra jobbet nästa vinter.

Inget datum är satt för när hela bygget ska vara klart, men förhoppningen är att det blir invigning sommaren 2008.

Mer läsning

Annons