Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

30 poliser under Classic Car Week

/
  • Ordning och reda. 30 poliser kommer hålla koll på årets Classic Car Week.  Foto: Mats Laggar

Annons

Omkring 30 poliser sammanlagt ska arbeta dygnet runt hela Classic Car-veckan och nu har man lagt till två dagar på arbetsschemat.

- Vi har räknat med "resedagarna", de dagar folk kommer hit och åker hem. Då har det hänt att det blir stökigt, säger Görans Sandell från polisen Falun som kommer fungera som stationsbefäl i Rättvik under veckan.

Man kommer även ha trafikpoliser och hundar på plats i Rättvik. Man kommer inte heller att acceptera avvikande beteenden. Man menar alltså beteenden som inte hör hemma i Rättvik under veckan som överförfriskade och stökiga personer.

- Vi kommer plocka bort de som märkbart stör omgivningen. Det är inget kul för barnfamiljer att vara bland fyllerister, säger Sandell.

Polisen kommer ha samarbete med de sex intilliggande länen, och tack vare det samarbetet fick de i fjol ner antalet misshandelsfall.

Roland Pettersson har i samarbete med polis och räddningstjänst lagt om rutten för cruisingen på tisdagen.

- Vi kommer att lägga den på Vålsvedsvägen fram till Bruntegården för att hålla Kvarngatan fri. Sedan går den ner via Slalomvägen. Därmed har vi också en längre sträcka att röra oss på. Då blir det inte samma trängsel, säger Pettersson och berättar samtidigt att Classic Car Week inte ska köpa några utsläppsrättigheter.

- Nej, det ser inte vi som en lösning. Vi kommer inte göra det helt enkelt, säger han.

Under tisdagen är det mest folk i rörelse med minst 5000 finbilar på orten. Man räknar med minst 1000 bilar i rörelse under cruisingen.

- Vi ska trycka upp nya kartor med den nya rutten och funktionärer ska stå och dela ut dem till bilister som kommer. De kommer visa med hela armen var folk ska åka så det inte blir stopp någonstans, säger Pettersson.

Räddningschef Rune Daniels bekymrar sig över däckbränningen.

- Folk står och hejar på och förarna bränner däck. Om det blir punktering så vill jag inte ens tänka på katastrofen. Ofta gör man det med människor tätt intill vägbanan. Men, peppar-peppar, så har vi hittills inte varit med om något större tillbud under cruisingen, avslutar Daniels.

Mer läsning

Annons