Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Rättning i leden

Annons

Försäkringskassan har fått en ny länsdirektör, som tidigare varit militär. Dessutom har en ny arbetsskadechef med militär erfarenhet tillsatts. Detta bådar gott för framtiden.

Den nye länsdirektören har i en insändare i Falu Kuriren svarat en missnöjd försäkrad på ett sätt som inger stort förtroende.

Den nye arbetsskadechefen Hedlund har vid ett telefonsamtal med mig gjort allt för att snabbt reda ut ett problem efter en dom i tingsrätten.

Militärer är vana att fatta snabba och riktiga beslut och att leda personal. Vidare kan de uttrycka sig klart, enkelt och tydligt, vilket de båda herrarna redan bevisat. Jag hoppas att arroganta och mindre bra chefer och handläggare snarast byts ut på försäkringskassan. På en sådan myndighet finns inte plats för anställda, som knäböjer och kröker rygg för dåliga chefer.

Förhoppningsvis blir det stopp för tillsättningar, som sker av personer som innehar partibok i (s). Detta har varit ganska vanligt under många år med socialdemokratisk majoritet i styrelsen. Jag har själv drabbats av sådant förhållande två gånger.

Jag önskar Johan Älmesjö lycka till och gratulerar personalen som nu synes ha fått en bra chef.

BENGT PERSSON, FÖRE DETTA KONTORSCHEF PÅ FÖRSÄKRINGSKASSAN

Mer läsning

Annons