Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Rattfyllerister största faran

Annons

Han fällde uttalandet på Brottsförebyggande rådets rådslag som hölls i folkets hus i onsdags.

Rådslaget började i en något hätsk ton.

Kommunalrådet Maria Petterssons inledning gick smidigt förbi. Men sen konstaterade Winroth att polisen har en bevakning i Fredriksberg med ojämna mellanrum, och uppmanade åhörarna att ringa på polisen när det händer något.

- För då kommer vi, lovade han.

Då rann det över.

Repliken kom blixtsnabbt.

- Nej, det gör ni inte. På polisstationen säger de att till världens ände åker man inte, fräste en kvinna i publiken.

Winroth avbröt och bad publiken vänta med sina frågor till efter kaffet.

Onsdagens rådslag var BRÅ:s tredje och sista.

Det kom 25 personer.

Syftet med rådslagen har varit att informera allmänheten om hur polis, politiker, och kommunen jobbar med brotts- och drogproblem. Och att informera om skolan.

-Alla möten har varit väldigt positiva. Jag upplever det som att folk tycker att det är väldigt bra att vi kommer ut och pratar med dem, säger Winroth.

Förutom närpolischefen fanns också social- och utbildningschefen Kah Slenning, kommunens säkerhetschef Börje Karlsson, rektorn Lars-Erik Bång och Eva de Marothy från individ- och familjeomsorgen, på plats för att berätta och svara på frågor.

Vid frågestunden blev det tydligt att Fredriksbergsborna vill att polisen ska åka ut i byarna och ha fler hastighets- och nykterhetskontroller.

-Framförallt på vägen mellan Värmlandsgränsen och Vansbro, förklarar Winroth.

En bybo tyckte också att polisen skulle komma till Fredriksberg för att kontrollera höga häckar som skymmer sikten vid korsningar.

- Det är möjligt att Folke Lövgren får åka dit och ta sig en titt på häckarna, och jag har sagt att vi kommer att åka ut i byarna och ha trafikkonroller. Det blir mer sånt när det blir finare väder, säger Winroth.

När det gäller den upprörda kvinnan som upplevt att polisen inte vill åka till världens ände förklarar närpolischefen det med ett missförstånd i telefonkontakten.

LOTTA OLIN

Mer läsning

Annons