Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Rättegång efter vandalisering i lägenhet

Annons

Det är en 27-årig man i Ludvika och en 24-årig man hemmahörande i Nyhammar som står åtalade för grov skadegörelse.

Männen ska under midsommardagen ha brutit sig in i en lägenhet på Timmermansvägen i Ludvika och där ha givit sig på inredningen med hjälp av yxor eller andra redskap.

I bostadens badrum har toalettstol, handfat samt en spegel krossats och i köket har en stereo, porslin och ett diskställ slagits sönder. De två männen uppges också ha förstört en tv, en stereo och en väggmöbel i vardagsrummet.

- Innan de begav sig till lägenheten ringde en av dem mamman till den person som normalt bor där och frågade efter honom, säger kammaråklagare Gun-Britt Ström och tillägger:

- Det ligger nära till hands att anta att det var för att försäkra sig om att han inte var hemma vid tiden för inbrottet.

Det var folk som såg gärningsmännen på väg till bostaden med yxor, samt grannar som hörde hur saker krossades i lägenheten intill, som ringde till polisen vid 20-tiden på lördagskvällen. Strax därefter kunde man gripa de två männen, som bägge är kända för polisen sedan tidigare.

Vid gripandet ska 24-åringen ha höjt en yxa mot en av polismännen, som för att vara på väg att attackera honom. Därav står denne även åtalad för hot mot tjänsteman.

NINNA PRAGE

Mer läsning

Annons