Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Rätt om turerna kring Garpenbergs handel

Annons

Svar till Jan S angånde Garpenbergs handel.

Måndag morgon den 12 december, ombads jag att vara med på ett möte tillsammans med länsstyrelsen klockan 10.00 samma dag, om Garpenbergs handel och dess akuta ekonomiska situation.

Samma dag på eftermiddagen informerade jag dig, Jan Stagenmark, om mötet och det eko-nomiska läget för Garpenbergs handel. Jag informerade också om att ett nytt möte skulle hållas i Garpenberg på förmiddagen den 13 december.

Jan, hade du haft det allra minsta intresse av detta möte så hade du självklart kunnat delta, du kan ju faktiskt själv ta initiativ när vi pratar med varandra.

Jag informerade både dig och Melker Andersson om att ärendet skulle tas upp på kommunstyrelsens arbetsutskott den 13 och ingen sade nej till detta.

Så på förmiddagen den 13:e var mötet i Garpenberg och direkt efter lunch kommunstyr-elsens arbetsutskott. Varför och hur skulle en information vara innan ks au? Det var ju på arbetsutskottet vi skulle föra diskussionen.

Helt rätt fanns inga hand-lingar, eftersom det var ett kris-läge för butiken. Däremot har länsstyrelsen följt butiken under hösten och utrett den och gjorde den bedömningen att butiken har en möjlighet att leva vidare och gav också ett direktstöd på 150 000 kronor, precis som Boliden.

Jag litar på länsstyrelsens bedömning både av butiken och företagaren och jag vet inte om kommunen kan göra en bättre bedömning. I dag vet vi att även fler, bland annat facket vid gruvan, gör detsamma.

Och Jan, helt oförberedd var du inte på arbetsutskottet, för du hade gjort egna efterforskningar om vad vissa i Garpenberg ansåg om butiken och dess möjligheter.

Jag anser fortfarande att Hedemora kommun borde visat sitt stöd till butiken, då det är kommunen som drabbas ekonomiskt om butiken inte finns!

Sedan Jan, var vi i center-partiet överens om ett lån, även om O Ahlinders förslag hade en annan lydelse.

GUN DRUGGE

Mer läsning

Annons