Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Rätt kandidat till landshövding

Annons

Bertil Nises förslag att Christer Gruhs utses till landshövding i Dalarna är ett bra alternativ.

Christer Gruhs har tagit upp massor av frågor angående Dalarnas framtida möjligheter och utvecklingspotential. På ett enkelt och klargörande sätt behandlar han frågor såväl lokalt som regionalt.

Som redaktör tar han hänsyn till sin läsekrets och visar att det är inte ordmängden i en artikel som är avgörande utan det sakliga innehållet.

Kanske är han den person som kan bli den enande kraften att förena länets kommuner till gemensamma satsningar för framtiden.

Valet av landshövding är dock inte helt avgörande för länets framtid. Till det behövs många andra insatser i denna föränderliga värld.

Att det skiljer fem kronor i kommunalskatt i samma rike, med samma kung, är en av orättvisorna och en av orsakerna till folkomflyttningen.

Storstäderna suger upp den kvalificerade arbetskraften i en vettlös expansion. Utan någon som helst hänsyn till det övriga landet.

Vill man verkligen bo hopträngd i kuststädernas fuktiga klimat med stressande långa arbetsresor, långa köer och hög arbetstakt.

Ett annat problem som är väsentligt för ekonomin är svartjobb och skattefusk.

Skattebortfallet uppskattas till minst tre miljarder enbart i Dalarna. För den summan får vi sänkta skatter, bättre skola, vård och omsorg.

Det gäller att profilera landsbygden och att utmana storstadsregionerna. Målet måste vara ekonomisk demokrati för alla i hela landet.

HANS SWAN

Mer läsning

Annons