Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Rätt att avskeda skånsk domare

Annons

Det var rätt att avskeda den skånske hovrättsdomare som erkänt att han köpte sex på en bordell i Malmö. Det slår Arbetsdomstolen fast i en dom.

Det var under våren 2005 som det uppdagades att bordellverksamhet bedrevs på ett solarium i Malmö. En av kunderna var hovrättsdomaren.

Han har erkänt att han betalat för att kvinnor på solariebordellen skulle titta på honom när han onanerade. Han har även erkänt försök till sexköp, detta efter att polisen konfronterat honom med ett inspelat telefonsamtal där domaren beställer sex.

Efter att statens ansvarsnämnd i augusti 2005 beslutade att avskeda domaren tog han tillbaka det senare erkännandet _ han hade erkänt bara för att undvika besvärande publicitet, sade han. Tingsrätten bedömde i oktober i fjol att domaren inte hade gjort sig skyldig till något sexköp i lagens mening, eftersom de inblandade parterna inte hade vidrört varandra. Domaren är anställd av hovrätten i Skåne, och var vid tiden för de misstänkta brotten verksam vid en skånsk tingsrätt.

TT

Mer läsning

Annons