Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Rasar mot Henriksson

Annons

Calle Svensson (s) hoppas att hans partikollega Ingvar Henriksson inser allvaret och självmant avgår som kultur- och fritidsnämndens ordförande.

- Jag är kanske den första som säger det offentligt, det är inte bara borgarna som ifrågasätter Henriksson.

- Det är många i partiet, men framför allt våra väljare, som tycker som mig att Henriksson är en belastning för partiet. Men det är värre än så då Henrikssons självsvåldiga agerande spär på politikerföraktet, säger Svensson som på kommunens hemsida under "Roger Stål offentligt" gjort ett mycket kraftfullt ifrågasättande av Henriksson.

Svensson skriver följande:

"Hur kan det komma sig att Nautilus fortfarande står och kränger iväg medlemskap i gymet på Sporthallen? Är det inte på det viset att avtalet som Hr Henriksson ordnat är olagligt i och med att den person som skrev under avtalet inte var chef och inte heller kommer att bli det?

Är det inte också på det viset att det står klart och tydligt i Kommunallagen hur man hanterar verksamheter som är offentliga men som konkurrerar med privatverksamhet och att detta också står att läsa i lagen om offentlig upphandling."

Han avslutar med orden:

"Det här är ett bedrövligt sätt att agera på, det här är en sak som verkligen spär på politiker föraktet. Hela den här karusellen får hästhandlarna på Kiviks marknad att framstå som seriösa."

- Jag står för detta. Nu bör Ingvar Henriksson ha så mycket eget förstånd att han bör inse vad han ska göra. Om inte annat så kommer ett val och då tvingas vi i partiet i samband med nomineringarna att ta ställning, säger Calle Svensson som också tycker att de övriga socialdemokraterna i kultur- och fritidsnämnden agerat märkligt.

- Så länge man inte reserverat sig så är man med på förslaget. Vi politiker måste följa lagen och grejen nu är att Henriksson inte verkar se sina egna fel. Jag vill höra vad de övriga i nämnden säger, säger Calle Svensson.

Svensson har fått ett svar på "Roger Stål offentligt" och det lyder:

"CALLE!!! Lägg av med dina påståenden om denna affär som du inte vet något om hur det är uppgjort. Du lägger dig i för mycket."

- Jag tror mig med säkerhet veta vem som tycker att jag lägger mig i för mycket, säger Svensson.

BO JOFFER

Mer läsning

Annons