Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Rasande Pettersson ställer ultimatum till Vägverket

Annons

Striden om den svårt eftersatta landsvägen mellan Abborrberg och Långvasselbron vid länsväg 245 drivs nu till sin spets. På torsdagen ställde en rasande Bertil Pettersson ultimatum till driftchefen vid Vägverket, region Mitt, i Falun.

Pettersson, som under många år varit en drivfjäder för det turistiska arbetet i denna attraktiva del av Grangärde finnmark, har länge varit mycket kritisk till Vägverket och entreprenören Peabs sätt att sköta väghållningen. Efter Skogviks utlåtanden i torsdagens nummer av tidningen är nu upprörd så till den milda grad.

- Det är nog inte så illa som de vill framställa det, sade Skogvik.

Det har fått Pettersson att gå i taket.

- Jag framställs ju som en lögnare. Nu är det ett krav från mig att han personligen kommer hit och söker upp mig så att vi tillsammans åker ut och ser hur fruktansvärt dålig vägen verkligen är. Han vet inte ett skit om hur det är när han bara sitter och pratar i en telefon i Falun.

Pettersson avfärdar också stormen Gudrun som en förklaring till att det att vägen inte blir grusad. Det tycker han är ett billigt försök att fly undan faktum.

- Stormen hände ju i år. Vägverkets löfte om grusning fick vi för flera år sedan men än har det inte lagts på ett enda korn. Det är bara stora stenar som sticker upp.

Blir det inte snabba ryck hotar Pettersson som Turistbyråns förlängda arm att hoppa av vilket lär få sina konsekvenser.

- Nu måste även kommunen agera. Blir inte vägen grusad före midsommar, och det är nästa vecka, ringer jag och säger upp mig, slutar Pettersson som nu är retad till bristningsgränsen.

FREDDY NYLUND

Mer läsning

Annons