Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Rapport från Djurås horisont

Annons

En betydelsefull dag i Djurås historia var den 2 juni 1999 klockan 10.00. Då välsignades spritbolagets butik i Djurås city. Tidigare var det turer i åratal om ja- eller nej. Förslag fanns i en insändare att Duvnäsbagaren i sin varubuss borde medha cognac till allmogen. Sockerdricka fanns redan ombord. Nåväl nu är butiken inne på sitt sjätte år och där saknas aldrig kunder. Personalen, godlynta Maggan, käcka Anna- Karin och Anitras förlängda arm Ullis, alltid lika lättsam servar oss med flaskor och buteljer.

Det finns mer i Djurås. Tåg- och busstation. De vackra mörkblå Stockholmtågen och rälsbussarna stannar för av- och påstigning. Likaså vägbussarna från- och till alla håll.

Resenärerna ökar generellt, men mest på bussarna till Västerdalarna. En kraftfull OKQ8 station, ett stort mathak, turistbyrå, och bio finns. Fiskebutiken säljer krokar och korkflöten. Även ordningsmakten gästar city med jämna intervaller.

Posten tog ner skylten, likaså svensk Kassaservice. OKQ8 tog över. Coop bygger ut i postens lokaler för att svälja alla nya kvalitetsmedvetna kunder. Apotek med trevligt kvinnfolk.

I dag blandas inte medikamenter. Man tillhandahåller "kådisar" och andra faciliteter. Radio Gagnef kör så det ryker, blomsteraffären fixar julstjärnor, FK:s lokalredaktion skriver och fotar, pizzabagare med mera. Taxi har flyttat, de var aldrig på plats när de behövdes. Man har försett rv 70/71 med rondell. Trafikljusen är skrotade.

Välkomna att bevista ett trevligt och prydligt Djurås city! Nackdelen, inget finns att hyra och elen är för dyr.

KRYPTONIT-KALLE

Mer läsning

Annons