Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Rånmisstänkt åtalas för fler brott – ska ha misshandlat person utanför kyrka

Två män i 20-årsåldern åtalas vid Mora tingsrätt för en rad brott. En av männen häktades under torsdagen misstänkt för rånet som inträffade i Mora natten i måndags kväll.

Annons

Under gårdagen häktades tre unga män misstänkta för att ha rånat och misshandlat en man i Mora vid 23-tiden på måndagskvällen.

Läs mer: Man blev rånad och misshandlad – fyra personer greps efter polisspaning

Nu åtalas två män vid Mora tingsrätt för en rad brott. En av männen är en av de som häktades under gårdagen, men har nu alltså åtalats för fler brott.

De båda männen åtalas bland annat för grov misshandel, då de i mitten av juli förra sommaren ska ha misshandlat en annan man utanför Orsa kyrka. De ska enligt åtalet ha slagit och sparkat den andra mannen i huvudet och på kroppen flera gånger.

Åklagaren skriver i åtalet att brottet bör bedömas som grovt eftersom gärningsmännen visade särskild hänsynslöshet och råhet, och att de oprovocerat angripit mannen när han saknade möjlighet att försvara sig.

De båda åtalade männen förnekar brott när det gäller misshandeln. Som bevisning mot männen finns flera vittnen.

Den rånmisstänkte mannen åtalas även för tre fall av grov olovlig körning, då han vid flera tillfällen ska ha kört bil trots att hans körkort återkallats. Mannen erkänner brott.

Den andra mannen åtalas för två fall av ringa narkotikabrott, rattfylleri, våldsamt motstånd, allmänfarlig vårdslöshet, skadegörelse och olaga intrång.

Bland annat ska han i juli 2016 ha brutit sig in i en lokal som tillhörde Mora kommun, krossat rutor och tömt tre pulversläckare i lokalen. Han ska även tillsammans med andra ha stulit sex datorer från Mora gymnasium i början av september 2017. Mannen förnekar brott när det gäller olaga intrång, skadegörelse och stöld.

Han åtalas även för att vid ett tillfälle i mitten av juli förra året ha gått runt med en tänd cigarett i närheten av en bensinpump på en bensinmack i Malung. Han ska även ha kastat den tända fimpen på marken vid bensinpumpen, och på så sätt framkallat fara för annans liv och hälsa.

När två poliser kom till bensinmacken för att gripa mannen och sätta på honom handfängsel så ska han ha kränkt med kroppen och låst sina armar. Mannen erkänner våldsamt motstånd men förnekar brott när det gäller allmänfarlig vårdslöshet.

APPEN: Håll dig uppdaterad – ladda hem vår app för IPhone och Android här

Mer läsning

Annons