Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Rånarjakt i Dalarna

Annons

Klockan var strax före elva på torsdagsförmiddagen då tre rånare slog till mot Swedbanks kontor i Kopparberg. Två av rånarna gick in på kontoret och avlossade ett antal skott mot taket.

Efter rånet försvann rånarna till fots, enligt polisen troligen mot ett väntande fordon.

Under eftermiddagen sågs sedan en mörkröd BMW som kunde misstänkas ha samband med rånet. Bilen observerades när den passerade Ställdalen, på gränsen mellan Ludvika kommun och Västmanland, på väg norr ut.

Kort senare, vid 15.30-tiden, fick polisen kännedom om att en bil som stämde in på beskrivningen av den misstänkta flyktbilen dumpats i Borlänge. Då bakom en sommarstuga, långt in på en skogsväg på sidan av riksväg 70, mot Leksand i höjd med Norr Amsberg.

Den dumpade bilen är en mörkröd BMW 535 av 1992 års modell.

Den stals från en parkering utanför Ringen i Borlänge, dagen före rånet. Nu tror polisen att det kan ha varit Kopparbergsrånarna som låg bakom bilstölden och att den aktuella bilen i så fall kan ha använts vid rånet.

Sent i går eftermiddag sökte därför polisen med hjälp av hund av skogsområdet där bilen dumpats och senare bärgades fordonet.

I dag, fredag, kommer en teknisk undersökning av bilen att genomföras. Med det hoppas polisen säkert kunna fastställa om den stulna BMW:n som dumpades i Borlänge, är den bil som rånarna flydde i efter bankrånet.

Visar det sig vara så, är det inte osannolikt att också rånarna har någon form av koppling till Borlänge eller närliggande orter. Samtidigt vet polisen att flera personer som hör hemma i länet och som tidigare ägnat sig åt just väpnade rån, befinner sig i frihet.

Flera av dem hör hemma i Borlänge.

Vid det nu aktuella rånet mot Swedbank i Kopparberg, har polisen ännu inte gripit någon misstänkt. Man söker tre män, men i nuläget har man bara signalement på de två som befann sig inne på banken. En av dem beskrivs som mörkhyad, cirka 175 centimeter lång och engelsktalande. Han bar svarta byxor, blå jacka och axelväska. Den andra mannen var 160-165 centimeter lång och svartklädd.

Om och i så fall hur mycket pengar rånarna fick med sig är i nuläget oklart.

LINDA SOLUM

Mer läsning

Annons