Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Rånade för att betala knarklangare

Annons

En månad före rånet köpte han 10 gram amfetamin på kredit av en knarklangare som polisen inte känner till.

Skulden skulle betalas inom 14 dagar. Det var meningen att 17-åringen skulle sälja partiet vidare. Men han använde det själv i stället.

Det var helt lugnt de två första veckorna. Men sedan kom tre torpeder som arbetade för knarklangaren och förklarade att det var bäst att betala för långivaren behövde pengarna. Det gällde 2 500 kronor.

Två dagar innan rånet träffade 17-åringen långivaren i centrala Falun. Beskedet var solklart. Fixa pengarna innan helgen!

17-åringen gick till en kamrat som hade en luftpistol och erbjöd sig att köpa den för 200 kronor. Pengar som skulle betalas senare.

Han tog med sig maskering och och gick för att råna den runda kiosken på Rosenknopp. Men den var stängd. Då gick han till Tempo Knoppen i stället.

Han fick med sig cirka 3 000 kronor. Strax före tio på kvällen gick han till knarklangaren och betalade skulden på 2 500 kronor.

Sedan gick han till en kamrat och berättade att han rånat butiken. Han gjorde sig också skuldfri hos den som lämnat ut pistolen på kredit.

På förmiddagen sex dagar senare svalde han amfetamin innan han gick till polisen och angav sig själv.

Nu är han åtalad för rån och ringa narkotikabrott.

BÖRJE GUSTAFSON

Mer läsning

Annons