Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ramstedt pressades hårt av åklagaren

Annons

Skandiachefen Ola Ramstedt pressades hårt av åklagaren om samlingsfakturan på 17,5 miljoner kronor i hovrätten på torsdagen.

Den polisman som förhörde Ramstedt när han greps 2004 har kallats in som vittne.

Ramstedt har envist hävdat att han trodde att den så kallande samlingsfakturan som omfattade lyxrenoveringarna av nio Skandiachefers lägenheter inklusive Ramstedts egen, gällde ombyggnaden av Skandias huvudkontor på Sveavägen i Stockholm. Han har också hävdat att han vid den aktuella tidpunkten var stressad.

När åklagare Peter Nilsson på torsdagen i hovrätten ville ha specifika svar på tillkomsten av fakturan, hur den utformades och vem den skulle skickas till svävade Ramstedt på målet, vilket retade upp åklagaren som krävde precisa svar.

Hans egen advokat Hans Strandberg uppmanade honom också att förtydliga sig.

När åklagaren frågade vem inom koncernledningen det var som skulle hantera fakturan sade Ramstedt att det fanns fem personer välja mellan inklusive honom själv.

I februari 2004 greps Skandias toppchefer, inklusive Ola Ramstedt, och förhördes av polisen misstänkta för grov trolöshet mot huvudman. Ramstedt kände sig pressad och gjorde vissa medgivanden om fakturan som han senare tog tillbaka.

Hans advokat Hans Strandberg har tidigare protesterat mot de i hans tycke hårda förhörsmetoderna och upprepade kritiken på torsdagen.

Den hårda kritiken om bryska förhörsmetoder fick åklagare Peter Nilsson att begära att den utpekade polismannen ska kallas in som vittne.

TT

Mer läsning

Annons