Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Räkfrossa ger Howard huvudvärk

Annons

En festlig blandning av räkor, musslor och flödande vin har gett Australiens premiärminister John Howard rejäl baksmälla. Politiskt.

Den konservative regeringschefen bjöd härom veckan in bidragsgivare och anhängare till Liberala partiet, totalt över 200 personer, till överdådig fest på residensets gräsmatta vid Sydneybukten med utsikt över stadens berömda landmärken, operahuset och hamnbron. Men kalaset har nu givit honom rejäl huvudvärk.

Oppositionen, laddande för fullt inför nästa parlamentsval som måste hållas inom ett halvår, gnuggar händerna över den skandal som premiärministern serverat dem på silverfat. Regeringschefens residens Kirribilli House som betalas med skattepengar ska över huvud taget inte användas för politiska evenemang, anser det ledande oppositionspartiet Labor.

Regeringens försvar att Liberala partiet, och inte skattebetalarna, betalat kalaset köper inte Labor. Den uppgivna kostnaden på cirka 30|000 kronor blidkar inte heller oppositionen.

Räknar man bort personalens löner och bevakningen kostade mat och dryck inte ens 60 kronor per person, vilket Labor avfärdar som orealistiskt.

Festen ordnades i samband med en tredagars partikonferens, men premiärminister Howard förnekar att det skulle röra sig om en tillställning för att skramla ihop pengar till partiet. Han friades också av valkommissionen på torsdagen.

TT

Mer läsning

Annons