Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Raketen landade hos Göran

Annons

- Det första jag såg när jag öppnade dörren var något som liknade vissnade blad. Men jag har ju inga växter, tänkte jag.

Göran Schvedin skrattar lite när han berättar om synen som mötte honom när han kom hem i söndags kväll efter en vecka med nyårsfirande i Karlstad.

Medan han firat på annat håll hade hans lägenhet uppenbarligen fått ta del av någon annans festligheter. De "vissnade" bladen visade sig vara papper, som låg spridda i hela rummet. Det låg glassplitter på golvet och på väggar, tak och golv fanns brännmärken.

- Raketen hade studsat runt i hela rummet och slutligen landat i sängen, på kudden. Det var brännmärken i sängen också, rakt igenom bäddmadrassen och in på madrassen under.

- Det obehagliga är att det mycket väl kunde ha börjat brinna, säger Göran Schedvin, som i dag har stor förståelse för att det är olagligt att skjuta upp fyrverkeripjäser i tätbebyggda områden.

Samma kväll som han gjorde upptäckten polisanmälde han händelsen.

Men polisen har redan lagt ner förundersökningen.

- Det finns inga spaningsuppslag. Men allmänfarlig vårdslöshet som den här kan ge böter eller fängelse om det går till åtal, säger utredningschef Jan Trygg.

KARIN WALLÉN

Mer läsning

Annons