Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Raket från Gazaremsan dödade israel

Annons

En civil israel avled på söndagen efter att ha skadats livshotande av en palestinsk raket, avskjuten från Gazaremsan, som slog ner i staden Sderot i södra Israel, meddelar sjukvårdspersonal.

Raketen slog ner i en bil som mannen, i 30-årsåldern, körde. Även en kvinna skadades när flera projektiler landade i staden.

Sderot är ett stående mål för de palestinska primitiva raketerna, som ofta är verkningslösa men som provocerar fram israeliska militära attacker mot Gazaremsan.

I Gaza förklarade Izz al-Din al-Qassam-brigaderna, Hamas väpnade gren, att rörelsen låg bakom attacken.

Mannen var det andra dödsoffret på en vecka för raketbeskjutningen. I måndags dog en 35-årig kvinna som skadats av en raket.. Även då uppgav sig Izz al-Din ligga bakom.

För två veckor sedan trappade palestinier i Gazaremsan upp raketskjutandet mot Israel,. samtidigt som hårda strider rasade mellan de palestinska rörelserna al-Fatah och Hamas, strider som krävde över 50 liv.

Israel har svarat på raketbeskjutningen genom att återuppta sina dödsbringande flygattacker mot militära mål. Räderna har hittills dödat 13 civila och 33 stridande.

Sedan den 15 maj har palestinier skjutit över 230 raketer mot Israel, uppgav den israeliska armén på söndagen. Hittills har två människor dött medan 20 har skadats.

TT

Mer läsning

Annons