Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Raka spåret mot avgrunden

Annons

Svar till Ulla Olsson och Ingemar Ström:

Tydligen så träffade jag rätt med det jag sade om att moderaterna styr i regeringen. I tv- programmet De första hundra dagarna, framkom att tre borgerliga partierna i alliansen inte ville sänka a-kassan, men fick ge sig för moderaterna.

Du Ulla Olsson, säger att Ingemar jobbat ihop till sin pension som lärare och rektor. Men kära du, det har vi väl alla gjort, även vi inom industrin. Jag började jobba redan som femtonåring, fyra år i Domnarvet. Sedan trettio åtta år vid Kollin & Ström tills att man började med neddragningar.

Jag fick gå vid femtioåtta år. Tack vare fackets hjälp så kunde jag få en bra trygghet. Jag har nämligen varit med i facket i sextiotvå år. Det är detta ni vill försvaga.

Ni börjar med att montera ner välfärden för oss, ni gav er på a-kassan, att försämra så att ni ska få en andra klassens folk. Det finns bara ett säga om detta: Ni har givit er på sjuka, arbetslösa, förtidspensionärer samt ålderspensionärer.

Jag kan tala om för dig Ingemar, att du och jag satt samtidigt i revisionsenheten, vid en julbordsavslutning var vi lika bekymrade hur det skulle gå för ungdomen och jobben. Inte skapar ni fler jobb genom att försämra a-kassan. Det enda är att socialbidragare kommer att bli fler.

Nej Ingemar och Ulla, den här politiken kommer att leda oss i avgrunden, ren och skär klasspolitik. Jag står fast vid att ni är samma höger som förut.

SUNE HÖGLUND EN VANLIG GRÄSROT MED LÅG PENSION

Mer läsning

Annons