Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Rådjur plågades av lösspringande hundar

Annons

Det var på lördagseftermiddagen som de två lösspringande hundarna fick vittring på rådjuret i området kring Lamborsänget i Utby.

Djuret jagades ut ur skogen och jakten fortsatte inne på idrottsplatsen där upprörda vittnen såg det chanslösa djurets försök att undkomma sina plågoandar.

-Vittnena har berättat hur de högbenta hundarna gång på gång attackerade rådjuret som var helt chanslöst. De slet bort stora köttstycken ur benen innan de lät djuret resa sig och springa för att därefter åter ta upp jakten, säger eftersöksjägaren som blev larmad om händelsen av polis vid LKC i Falun.

Rådjuret blev slutligen liggande i närheten av järnvägen där en boende i området såg till att göra slut på djurets lidande.

-Vi har haft problem redan tidigare med lösa hundar som drivit rådjur i det här området. Lamborsänget är ett populärt strövområde för många och är helt fridlyst från jakt. Alla vet också att det finns mycket rådjur i området och att hundägare inte ser till att hålla sina hundar kopplade när de går i området är oerhört omdömeslöst och oansvarigt, säger eftersöksjägaren.

Händelsen är nu anmäld till polis som kommer att utreda det inträffade.

GÖRAN DANIELSON

Mer läsning

Annons