Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Råder inte över vädret

Annons

Svar till Göran Bryntse,

den 23 november:

Det var tråkigt att Göran Bryntse (och många med honom) drabbades av förseningar den 31 oktober. Det var en svår dag för Dalatrafik och kollektivtrafiken med det värsta snökaoset på länge. Oplogade och oframkomliga vägar ställde till med problem under i stort sett hela dagen för all trafik.

Det är bussens förare som avgör om det är möjligt att framföra fordon på ett trafiksäkert sätt. Föraren har möjlighet att ställa in en tur på grund av dåligt väglag.

Dalatrafiks ledning bestämde vid åttatiden på morgonen att vår resegaranti inte kunde gälla den här dagen på grund av force majeure-regeln, då många av länets vägar och gator på landsbygd och i tätort inte var framkomliga.

Information om detta delgavs dels via vår hemsida men också via Dalaradions trafikredaktion.

Bryntse har även synpunkter angående trafikutbudet i Österå. Härvidlag är det Falu kommun som beställer det trafikutbud som anses behövligt utifrån antalet boende och resandefrekvens.

Beträffande de avslutande frågorna så anser jag att Dalatrafiks agerande den 31 oktober var rimligt med tanke på de extrema, yttre omständigheter som rådde denna dag.

Ingen, inte ens Dalatrafik, råder över vädrets makter. Skulle det vara så att min och vd:s avgång skulle utgöra någon lösning, så kan jag trösta Göran Bryntse med att såväl styrelse som vd avgår vid bolagsstämman den 1 juni.

GUNNAR DAHLSTEDT, STYRELSEORDFÖRANDE I DALATRAFIK

Mer läsning

Annons