Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Rädda barnens skola"

Annons

I tidigare skolutredningar har det förts på tal att Kyrkskolan skulle avvecklas.

Nu tycks skolledningen ha svängt, men bara till viss del. Kyrkskolan ska få fortsätta och utvecklas till en f-6-skola, men med ett minskat elevupptagningsområde.

- Men det förslaget köper vi inte. Ett minskat elevunderlag skulle bara leda till att Kyrkskolan går en lång och plågsam död till mötes på grund av krympande ekonomiska resurser, färre elever och färre lärartjänster, säger Marcus Windahl och Maritha Eriksson i den samverkansgrupp som föräldrarna tillsatt.

Vid senaste föräldramötet var de närvarande överens om att kämpa vidare för att rädda Kyrkskolan på ett bra sätt.

Till att börja med ska man försöka ordna ett möte med de politiska partierna för att få debattera skolfrågan.

Kommunen har ännu inte beslutat hur den framtida grundskolan i Malung ska se ut. Men en utredning pågår och ett beslut närmar sig. Kommunen har också redan börjat titta på en större utbyggnad av Blomsterbäcksskolan.

Samverkansgruppen för Kyrkskolan har lagt fram två alternativa lösningar för att bevara Kyrkskolan. Men föräldrarna är fundersamma om det kommer att tas någon hänsyn till deras idéer.

- Eftersom skolchefen gör utredningen så uppstår den knepiga situationen att han ska utreda sitt eget förslag, kontra våra idéer. Det är ju stor risk att en sådan utredning är given på förhand, säger föräldrarna.

Föräldrarna tycker att Kyrkskolan är en skola med anor, och med en suverän utemiljö. Lokalerna är upprustade och det behövs inga större investeringar för att behålla och utveckla Kyrkskolan, medan en utbyggnad av Blomsterbäcksskolan kommer att kosta åtskilliga miljoner.

ANDERS MOJANIS

Mer läsning

Annons