Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Rädd för debatt

Annons

Det är många socialdemokrater som är tveksamma till att Sverige ska ansluta sig till den nya EU konstitutionen. Vi som är tveksamma tycker att det är ett mycket bra initiativ som riksdagsman Sören Wibe tillsammans med några andra partikamrater har tagit när de genom socialdemokrater för folkomröstning försöker få till stånd en omröstning i partiet.

Tyvärr verkar inte partikoryféerna centralt och lokalt dela vår entusiasm. Man förväntar sig uppenbarligen att allmogen bara ska ställa upp på alla direktiv och centralt riggade rådslag. Det verkar som om man är för rädd för att ta en ordentlig debatt?

Ett uttryck för denna rädsla är att när det finns önskemål om att lägga en länk från arbetarkommunens hemsida på Internet till www.sforfolkomrostning.nu (socialdemokrater för folkomröstnings sida) då blir det problem. På denna sida kan man som partimedlem gå in och rösta eller ta ut en lista. Denna lista kan sedan spridas bland de partimedlemmar som inte har tillgång till Internet.

Socialdemokratiska partiets stadgar möjliggör sådana initiativ som Sören Wibe startat. Vill man undvika att fler partikamrater tappar sugen då måste ledande personers maktfullkomlighet avvisas. Det är viktigt att alla får vara med och uttrycka sin mening om hur partiet bör förhålla sig till frågan om överstatlighet. Jag uppmanar därför enträget att en väl synlig länk läggs in på Falu arbetarkommuns hemsida till socialdemokrater för folkomröstning.

BENGT HOLMQUIST (S)

Mer läsning

Annons