Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Räcker vallöftet över valdagen?

Annons

Räcker det socialdemokratiska löftet om att akuten i Ludvika ska få vara kvar bara över valdagen?

Det är något som många undrar över efter att socialdemokraterna har försökt att rädda sitt skinn efter att tjänstemännen har förslagit en stängning av akuten i Ludvika. Det är inte första gången som socialdemokraterna backar om akuten. Redan när det senaste strukturförslaget togs i landstingsfullmäktige beslöt socialdemokraterna tillsammans med vänsterpartiet att stänga nattakuten i Ludvika. Socialdemokraterna tvingades ta tillbaka förslaget under vintern och göra en ny utredning. När ett nytt förslag nu dykt upp på tjänstemannanivå, så måste man undra hur socialdemokraterna har resonerat när de gett direktivet till utredningen.

De har inte varit tydliga till tjänstemännen som fått uppdraget att utreda sjukvården i Västerbergslagen. Utan den utredning som presenterades skapade ännu större oro hos befolkningen och anställda när man fick veta att akuten ska stängas. Så därför fick socialdemokraterna återigen backa.

Jag tror att frågan kommer upp igen, efter valet, om socialdemokraterna vinner. För en stängning av nattakuten, ja kanske hela akuten, i Ludvika verkar vara vad socialdemokraterna innerst inne vill.

Vi moderater har hela tiden röstat för att akuten i Ludvika ska vara kvar och vi ändrar oss inte i den frågan.

JAN WIKLUND (M)OPPOSITIONSRÅD

Mer läsning

Annons