Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Quick planerade rymning

Annons

Seriemördaren Thomas Quick planerade att rymma från Säters sjukhus. Det avslöjar Aftonbladet idag. En morddömd medpatient till Quick berättar för kvällstidningen att Quick kommit över ett passerkort och hade en person som skulle hämta honom i bil.

Patienten uppger för Aftonbladet att det var han som kläckte idén om rymningen.
Han hade haft permission innan jul och då fått ett passerkort. Kortet fungerade till fler dörrar än ytterdörren. Han började diskutera saken med Quick, och mellan jul och nyår hade Quick tänkt rymma från sjukhuset.
  – Det skulle ske i mellandagarna. Vi hade tänkt att fixa en videokamera och filma hela fritagningen, men nu blev allt avslöjat, berättar mannen för Aftonbladet.
  – Thomas var naturligtvis sugen på att sticka. Skulle han få chansen att börja ett nytt liv så skulle han göra det.
Quick vill själv inte vill kommentera sanningshalten i händelsen till Aftonbladet. Medpatienten säger att planerna omintetgjordes när personalen upptäckte att han hade passerkortet.
Sjukhusets säkerhetsansvariga, Lillemor Lövström, bekräftar uppgifterna om rymningsplanerna för Aftonbladet, men säger samtidigt att ingen kunnat rymma eftersom det finns ett flertal lås med nyckel som måste passeras.

ANNA GULLBERG LUNDKVIST

Mer läsning

Annons