Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Pullman har två alternativ

Annons

Pullman-Ermators situation på Vilmoren med för trånga lokaler ska få sin lösning i augusti eller allra senast i september.

Det är näringslivssekreteraren Bengt Norrlén som vid flera tillfällen besökt företaget och arbetar med en lösning på problemet med de trånga lokalerna.

- Bengt Norrlén hjälper till och tar fram priser för att vi ska få enhetlig bild för en utbyggnad. Han har även kontaktat länsstyrelsen. Vi har nog med att expandera från 70 till 100 miljoner och under nästa år räknar jag med att vi omsätter 120 miljoner, säger vd Torbjörn Bengtsson.

Företaget behöver 3000 kvadratmeter ytterligare i yta. Men Bengtsson är inte beredd att betala för mycket för en byggnation som inte är värd sitt pris när det väl är byggt.

- Men någon sa att 3 000 kronor kvadratmetern är möjligt att bygga för och då kan det finnas en lösning, säger Bengtsson.

Han har tidigare fått prisuppgifter om att en byggnation skulle kosta långt mer. Bengtsson har också undersökt om verksamheten kan flyttas till ändamålsenliga lokaler i Ludvika men det spåret har han lagt ner. Däremot pågår diskussioner med samarbetspartners i Polen.

-Fyra artiklar tillverkas redan i Polen och vi har underleverantörer i Estland, Lettland och Polen.

-Vi vill inte flytta men om vi inte får större yta i Smedjebacken är Polen ett alternativ. Det innebär att vi minskar sysselsättningen på sikt i Smedjebacken så att lager blir kvar och administration och flyttar över all montering till Polen. Vi har redan börjat diskutera det och de väntar besked någon gång i september. Oavsett vad som händer vill polackerna ha besked senast den sista september.

Näringslivssekreteraren Bengt Norrlén ser inga hinder alls när det gäller företagets önskemål om att bygga ut i Smedjebacken.

-Vi har haft ett par träffar och diskuterat utbyggnation. De behöver 3000 kvadratmeter för att logistiken ska fungera. Vi har skissat på hur det kan se ut och jag tippar på att det kostar runt tre miljoner att bygga ut eftersom det är rena verkstadsytor det handlar om. Det går också att söka bidrag hos länsstyrelsen och det ska de ha gjort, säger Bengt Norrlén.

SARAH HJÄLM

Mer läsning

Annons