Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Publiken lyfte artisterna

Annons

Den pausunderhållning som skulle ha uppträtt-enligt TT-spektra en showgrupp från Rumänien-fastnade i snöstormen på Chicagos flygplats. Svt lyckades inte svettas fram en ersättare åt publiken i Ejendals.

Arenan fungerar utmärkt-tillräckligt uppvärmd och riktigt mysig när den badade i ljus.

Fokus är naturligtvis lagt på årets programledare-Lena Philipson och referenser till hennes liv och artisteri återkommer med jämna mellanrum. Och hon får godkänt, trots en viss osäkerhet ibland.

När det gäller bidragen så består intrycket i stort och faktum kvarstår: Linda Bengtzing framstår alltmer som den hetaste vinnarkandidaten-särskilt efter att ha sett dagens repetitioner och genrepet. Möjligen lite svag i låga toner.

Samtidigt som Hannah Graaf har den roligaste låten, även om vinstchansen är liten. Hon har uppenbarligen en hel del nerver att hålla i styr, som kan sabba framträdandet. Hon har karisma som en porslinsdocka. Men alla artister lyfte sig åtskilliga snäpp jämfört med repetitionerna utan publik.

Starka kandidater är också Andreas Johnson, Anna Sahlene och för all del Magnus Bäcklund, som fått ordning på rösten från tidigare på dagen och som hade en hel rollspelsklubb som stödtrupp. Simone Moreno kan vara en bubblare med ett färgsprakande nummer.

Electric Banana Band och Pandang ligger fortfarande i botten och skvalpar och hamnar de högt i placeringarna så anser jag att svenska folket drabbats av inget mindre än totalt hjärnsläpp. Men man ska inte underskatta bananernas folkliga förankring.

Kuddkrig hade problem med mikrofonerna, men drog ner ystra skrik från den yngre delen av publiken. Det kan med andra ord träffa sin målgrupp.

Efter den fejkade omröstningen var det kul att se de artister som gick vidare låtsas jubla halvhjärtat.

De som tog sig till final och fick köra en extra gång var också de som bäst behövde träna inför publik-Pandang och Hannah Graaf.

Vad jag saknar är en riktig smäktande schlagerballad som bryter av mot alla fartfyllda nummer.

Variation livar också upp.

ANDERS GUSTAFSSON

Mer läsning

Annons