Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Psykolog tillbaka i Rättvik

Annons

- Behovet är oerhört stort och det är en efterlängtad tjänst. Det är ett steg i rätt riktning, det räcker till det största behovet, säger Lars Kratz som är barn- och utbildningschef i kommunen.

Enligt Marit Rådman kommer huvudfokus i arbetet vara att få ut psykologisk kunskap i organisationen genom konsultativa insatser med lärare inom grundskolan.

- Som skolpsykolog arbetar jag med skolrelaterade frågeställningar gentemot lärare, elever, samt föräldrar. Det blir i huvudsak kortare insatser och inte några längre samtalskontakter. För barn och ungdomar med behov av längre enskilda insatser är uppgiften att hjälpa dem vidare till exempelvis barn- och ungdomspsykiatrin eller habiliteringen, säger Marit Rådman.

De sista två åren har hon arbetat vid utvecklingshuset i Falun som konsult inom arbetslivets psykologi med främst stresshantering, fortbildning samt konflikthantering. Innan dess arbetade hon i två år som skolpsykolog i Falun.

Marit Rådman har nu flyttat till Rättvik och bor här sedan ett år tillbaka.

- Jag kommer främst att arbeta inom förskoleklasser och upp till femte klass. Men jag kommer även att vara inne på högstadiet, säger hon.

Rådman har bara hunnit vara på jobbet i lite mer än en vecka men hon tycker starten varit bra.

- Jag har blivit oerhört väl mottagen i kommunen, det har varit en bra start. Det är en bra årstid att komma nu innan allt kör i gång.

Varför väljer man då att arbeta just som skolpsykolog?

- Därför att det är så oerhört varierat, ingen dag är den andra lik. Det är allt från enskilda kontakter till organisationsfrågor. Det är ett varierat jobb och det tycker jag är kul.

GÖRAN PERSSON

Mer läsning

Annons