Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Psykiatrisk vård för pojkmord

Annons

Den 27-årige man som i januari knivhögg en åttaårig pojke till döds i Norrahammar döms av Jönköpings tingsrätt till rättspsykiatrisk vård för mord.

Pojken mördades när han var på väg hem från skolan i Norrahammar söder om Jönköping. Den nu dömde mannen överföll pojken bakifrån och högg honom ett 40-tal gånger.

Mannen erkände grov misshandel av pojken men nekade till mord, eftersom han säger att han inte hade uppsåt att mörda. Men även psykiskt sjuka människor kan begå uppsåtliga brott, resonerar tingsrätten, och den berättelse som 27-åringen lämnat kan i några avseenden avfärdas som en efterhandskonstruktion.

Vittnen har i förhör och under rättegången beskrivit mordet som besinningslöst och frenetiskt. Många av sticken träffade pojken i halsen och nacken, och han avled strax efter att attacken avbrutits.

Gärningsmannen skrämdes på flykten av förbipasserande som såg dådet. Han spräng från platsen till sin bostad, som ligger några hundra meter från busshållplatsen. Polisen var snabbt på plats och 27-åringen greps tio minuter senare när han lämnade bostaden och pekades ut av ett vittne.

TT

Mer läsning

Annons