Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Provsvar styrker misstanke om mord

Annons

Kriminaltekniska svar knyter nu den häktade 21-åringen hårdare till misstanken om mord på ett par från Båstad som försvann i januari. Det uppger spaningsledaren Tommy Lindén på torsdagen.

I mer än två månader har paret, en 64-årig man och en 58-årig kvinna, varit försvunna från bostaden i Båstad. Kvinnans jacka har hittats, ett av de spår som enligt polisen tyder på ofrivilligt försvinnande. En 21-årig man från Landskrona är sedan drygt två veckor häktad misstänkt för människorov, men polisen tror att det handlar om mord. De första provsvaren från SKL (Statens kriminaltekniska laboratorium) har nu nått Helsingborgspolisen, men den vill inte avslöja vilka av de många proverna som analyserats.

Det har spekulerats i att blod har påträffats i 64-åringens bil som den misstänkte efter parets försvinnande sålt vidare. Det vill Lindén inte bekräfta, däremot att spår av något slag fanns i bilen. Spår har också säkrats från kvinnans jacka. Polisen tror att fler gärningsmän varit inblandade, men har i dag inga klara spår. Senast den 4 april ska åtal väckas mot den häktade mannen.

TT

Mer läsning

Annons