Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Provokation när bandidosman togs fast?

/

Annons

Den 34-årige mannen från Ludvika och en 35-årig man från Haninge är tillsammans åtalade misstänkta för grovt försök till utpressning och brott mot inkassolagen.

De greps den 25 april utanför varuhuset NK i centrala Stockholm vid en spektakulär polisinsats inför förskräckta flanörer. Poliser utklädda till byggjobbare stormade ut från en minibuss och kastade sig över männen. Uniformerade poliser från piketen deltog också i gripandet.

På torsdagen förhördes den 41-årige kvinna från Sollentuna som sitter häktad misstänkt för anstiftan till de brott de båda männen är åtalade för. Kvinnan som är misstänkt för att ha lejt 34-åringen från Ludvika och 35-åringen från Haninge berättade på torsdagen i Stockholm tingsätts säkerhetssal bakgrunden till att hon och de andra fick gå med handfängsel mellan häktet och säkerhetssalen.

Hon berättade att hon blev änka i september 2005 och att hon haft en relation med den 50-årige man som nu är brottsoffret som utsatts för det åtalade utpressningsförsöket.

- Jag sade till honom att jag ville likvidera min mans bolag. Men då kom (50-åringens namn) hemsläpande med "La Reine-mannen".

- Hela bolagets kassa på 900 000 kronor försvann, berättade kvinnan.

Det började hända konstiga saker kring henens villa. Bilar och nycklar försvann. Hon träffade 35-åringen som ville hjälpa henne få tillbaka sina pengar när alla andra möjligheter var uttömda.

På fredagen avslutas rättegången.

Mer läsning

Annons