Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Prova på i romerska badet

Annons

Arrangemanget var ett i raden när kommunens kultur- och fritidsförvaltning under veckoslutet ville rikta allmänhetens uppmärksamhet mot hallens badsektor, eller Ludvikabadet som man numera föredrar att kalla den våta delen av sportanläggningen.

Att kunna bada romerskt är i sig ingen nyhet i Ludvika men under hösten blev verksamheten privatiserad. Höök tog över som entreprenör i september och sedan dess har det rullat på.

Romerska är emellertid ingen vinstmaskin. Intäkterna är inte av den omfattningen att hon ens kan lyfta en lön till sig själv.

- Det går runt och jag får ihop så pass med pengar att jag klarar att betala mina sociala avgifter. Men jag trivs med det här och det passar mig bra som ett komplement till jobbet med Akvariet under sommartid, berättar hon.

Som romersk badmästare är hennes uppgift att erbjuda angenäma upplevelser som sammantaget kan betraktas som avstressande friskvård.

- Först får de basta och relaxa och eventuellt är de också ute i bassängen och simmar. Sedan får de komma in till mig igen för skrubbning med havsgurka. Det är en verkligt behaglig upplevelse. Man får igång blodcirkulationen och blir mjuk i kroppen. Behandlingen mjukar även upp stela leder och det är ju så skönt, fortsätter Höök med entusiasm.

Hon säger sig märka att allmänhetens intresse för romerska bad tenderar att öka.

- Ja, det stiger hela tiden och speciellt herrar har varit väldigt duktiga på att bada romerskt och jag har ju öppet hela veckorna utom på lördagar.

Men i tre veckor från och med kommande fredag hålls emellertid romerska stängt. Då tar Höök en lång och välbehövlig utlandssemester.

Under den tiden måste de inbitna badarna ge sig till tåls.

- Tyvärr har jag inte lyckats få tag i någon vikarie att sätta in. Men jag har verkligen försökt, försäkrar hon avslutningsvis.

FREDDY NYLUND

Mer läsning

Annons