Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Protester mot Nordlöf

Annons

Kenneth Persson, s, pratade under gårdagen med Mariann Nordlöf. Detta efter att tidningen skrivit om kommunalrådets engagemang i makens verksamhet.

Kenneth Persson säger att Mariann Nordlöf får fundera på hur situationen ska lösas. Enligt Persson är det inte bra som det är i dag, det ska inte finnas någon risk att hamna i en jävsituation.

- Som politiker ska man inte hamna i sådana här situationer. Det ska vara så "rent" som möjligt.

Han menar också att en upphandling borde ha skett, så att sådana här diskussioner inte ska uppstå.

Ulla Olsson, moderat oppositionsråd, tycker att det som kommunalråd är olämpligt att sitta på flera stolar. Olsson menar att man i den positionen visserligen kan ha styrelseuppdrag, men inte som i det här fallet.

Tidningen berättade i går att Mariann Nordlöf är bolagsman i handelsbolaget Infoma Nord, som skrivit avtal med kommunen om "Bo i Borlänge". Med i bilden finns även ett aktiebolag, där Mariann Nordlöf sitter i styrelsen. Det är maken som driver verksamheten.

Bolaget redovisar i senaste deklarationen ett underskott av näringsverksamhet på drygt 53 000 kr. Nordlöf förklarade i gårdagens tidning att hon inte har något med verksamheten att göra, den sköts helt och hållet av maken.

Att man inte deltar i driften eller på något sätt är involverad i den dagliga verksamheten, tycker Ulla Olsson inte är en hållbar ursäkt.

- Hon borde inte ha försatt sig i den här sitsen, säger Ulla Olsson som tycker att Nordlöf bör ta sig en funderare och avveckla sina uppdrag i bolagen.

Sven Pettersson, miljöpartiet, har varit kritisk till att ingen upphandling skett av "Bo i Borlänge". Han blir mycket förvånad då han får kännedom om kommunalrådets poster i bolagen, även om hon inte är aktiv i sammanhanget.

- Ytterst anmärkningsvärt. Bekymmersamt. På något sätt borde hon ta sitt ansvar, hur får hon själv komma fram till. Kommunalråd ska vara kunniga och kreativa. Hon kan inte bara sitta passiv.

Mer läsning

Annons