Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Prostitutionspolitik ger majoritet

Annons

I Landstinget Dalarna har den gamla majoriteten socialdemokraterna, vänstern, och miljöpartiet förlorat valet men med hjälp av prostitutionspolitik behållit makten. Detta har skett, som de flesta vet, genom köp av en röst från den politiske vilden Ken, direktör för Ludvika maxicirkus.

Vem som är fnask, hallick eller torsk i sammanhanget får var och en läsare själv avgöra.

Eftersom åklagaren lagt ned åtalet om muta och bestickning i detta ärende borde kanske i stället lagen om prostitution prövas. En lag som genomdrevs av dåvarande regering, med samma partibeteckning som i landstinget. Här gäller brottet och straffet för den som köper tjänster.

För övrigt den enda tjänst vederbörande blir ålagd att göra för en månadsersättning på 22000 kronor, det vill säga att på landstingsfullmäktige, några gånger per år, lägga sin röst för den så kallade majoriteten. Något ansvar eller några befogenheter i övrigt törs inte läggas på denne från socialdemokraterna, vänstern eller miljöpartiets sida.

Man kan fråga sig hur det känns för landstingets i dag cirka 8000 anställda, de flesta med en månadslön lägre än 22000 kronor och då dessutom för heltidstjänstgöring med både ansvar och befogenheter.

Och hur känns det för en del av dessa som dessutom vid höstens landstingsval lagt sin röst på socialdemokraterna, vänstern eller miljöpartiet och därmed bidragit till denna prostitutionspolitik.

Ska man tycka synd om er för att ni får slita häcken av er, eller ska ni skylla er själva?

TORSTEN SUNDÉN (C) LANDSTINGSANSTÄLLD I 30 ÅR, FÖRSTE ERSÄTTARE I LANDSTINGSFULLMÄKTIGE

Mer läsning

Annons