Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Promenadseger för Falun – klara för SM-semifinal

6-1 i fjärde kvartsfinalen mot IBK Dalen. 4-0 i matcher.
IBF Falun är klart för SM-semifinal utan att ha ödslat mer energi än nödvändigt. 

Annons
Arkivbild. IBF Falun är klart för SM-semifinal.

 Falun hade matchboll i SM-kvartsfinalserien då de klev in i Umeå Energi Arena inför 1 625 åskådare under torsdagskvällen. De regerande svenska mästarna tog det säkra före det osäkra och dödade matchen, och den eventuella energi som fanns i IBK Dalen, direkt. 

Efter 3.15 slog alla tiders målkung, Alexander Galante Carlström, in 1-0 bakom Måns Parsjö Tegnér på fint pass från Emil Johansson. Dryga minuten senare låg Johansson även bakom 2-0-målet då Jonas Adriansson slog in 2-0 på retur 

Bortalaget dominerade matchbilden totalt i första perioden och det var fullt rättvist när Malte Lundmark gjorde både 3-0 och 4-0 i första rundan. 

I andra perioden fick Dalen en tidig reducering till 4-1 genom lagkaptenen Ketil Kronberg men hemmalaget var trots två numerära överlägen aldrig nära att hota mer än så. 

Falun? De var fullt nöjda med att få tiden att gå. 

Sista perioden blev även det en ren transportsträcka på vägen mot semifinal för Falun, som dock passade på att göra ett par mål till. Alexander Galante Carlström slog in 5-1 i power play och Casper Backby satte 6-1 i box play. 

IBF Falun hade ju under flera år rätt svårt för IBK Dalen, som mellan 2008 och 2016 faktiskt tog poäng i 14 av 16 möten med Falun. 

Nu är det Dalenspöket som bortblåst. 

IBF Falun har med gårdagens seger vunnit de sju senaste mötena med Dalen och har nio segrar på de tio senaste matcherna. 

Men det viktigaste av allt den här kvällen var att Falun blev klart för SM-semifinal, utan att spilla ett uns av extra energi. 

Tomas Ruuth/VK.

Mer läsning

Annons